dilluns, 27 de febrer de 2012

Cuscús amb botifarra i bolets

Els que em coneixen saben que a la cuina m'agrada fer barreges una mica estranyes i inventar-me coses. Doncs la invenció d'avui per dinar ha estat aquesta, fàcil i ràpida de fer:




Ingredients:
Cuscús amb espècies
Bolets congelats
Botifarra (la d'avui era amb all i julivert)
Aigua
Oli i sal








Tallem la botifarra a trossos i els passem per la paella. Un cop cuita, la retirem.
Saltegem els bolets a la mateixa paella i mentrestant posem una olla amb poca aigua a bullir, oli i sal (la quantitat d'aigua  i de cuscús depen de les persones, jo ho faig a ull).
Quan l'aigua bulli, retirem l'olla del foc i hi tirem el cuscús, ho deixem uns 3 minutets i anem remenant perquè no s'enganxi. Quan ja no hi quedi aigua tirem els bolets i les botifarres i ho barregem tot. Et voilà! Així de fàcil! Ja tenim el dinar a punt!

dimecres, 15 de febrer de 2012

Galetes de mantega

He decidit q a partir d'ara escriuré les receptes que faci aquí xk així no les hauré d'anar buscant i en quedarà constància.
I la primera recepta que he fet des de que tinc el blog són les galetes de mantega!
Volia practicar a fer la massa per quan em decideixi a comprar fondant per fer-les decorades.
La recepta és molt fàcil i han tingut força èxit.



Ingredients (per unes 20 - 25 galetes) :
1 ou
150 gr de mantega
250 gr de farina
100 gr de sucre
1 cullerada de llet





Escalfar una mica la mantega al microones pq no stigui freda de la nevera i es pugui remenar bé, barrejar amb el sucre.
Afegir-hi l'ou, seguir remenant. Després afegim la farina tamissada mica en mica, mentre anem barrejant hi tirem la cullerada de llet i quan portem una estona ho seguim amassant amb les mans.
Deixar reposar la massa una hora a la nevera tapada amb film transparent.
Posar el forn a escalfar a 180º i mentrestant amassar amb un corró i formar una làmina de mig cm de gruix.
Fer la forma de les galetes i col·locar-les en un paper de forn.
Posar-les al forn uns 15 minuts, han de quedar una mica toves i doradetes. Deixar-les refredar i decorar-les, si es vol.

*He vist que hi ha gent que tb hi posa un sobre de llevat, però sense tb pugen.