dissabte, 31 de març de 2012

Pastís amb fondant


Us presento el meu primer pastís amb fondant!!
L'he fet dedicat al cinema per una amiga, la Laura, a qui li agrada molt i que demà celebra els seus 25 anys.




dilluns, 26 de març de 2012

Pa de pessic de xocolata

Bondia!!
Aquest dissabte aniré a fer el meu primer curs de pastissos fondant a Dulcekitz i per practicar una mica la massa del pa de pessic, vaig fer aquest pastisset de xocolata amb la Thermomix (vaig agafar una recepta de bizcocho genovés). Jo no el vaig provar perquè els hi vaig regalar als meus pares que anaven a casa d'uns amics, però em van dir que estava molt bo.
Tot i així, el que faré per aquest dissabte no el faré de xocolata, faré un pa de pessic normal perquè com que ja anirà farcit amb xocolata potser embafaria massa.




Ingredients:
6 ous
200 gr de sucre
150 gr de farina (si el fem sense cacau, en posarem 220 gr)
75 gr de cacau pur en pols

Preparació:
Preescalfem el forn a 170º
Posem la papallona a la Thermomix i hi tirem els ous i el sucre. Programem 6 minuts a 37º velocitat 4.
Quan s'acabin els 6 minuts, ho tornem a posar 6 minuts més a velocitat 4 però sense temperatura.
Hi afegim la farina i el cacau i programem 4 segons a velocitat 3. Traiem la papallona i acabem de remenar amb l'espàtula amb suavitat.
Engrassem el motlle amb mantega, aboquem la massa i ho enfornem durant 30 minuts a 170º.
Per comprovar que estigui fet punxem amb un escuradents i si surt net ja el podem treure del forn.
Per acompanyar queda perfecte una bola de gelat de vainilla o una mica de nata.

Ja tinc ganes que sigui dissabte per veure com em queda el meu primer pastís amb fondant!! :)

Bona setmana a tothom!

dilluns, 19 de març de 2012

Pastís de 3 xocolates

Aquest dissabte vam celebrar l'aniversari de la meva àvia que va fer 92 anys i Sant Josep, pel meu pare.

Vaig veure a bastants blogs la recepta d'aquest pastís i no semblava molt complicada i em vaig llençar a fer-la. 



Ingredients:
225 g galetes
120 g mantega

50 ml llet
1 sobre quallada Royal
250 ml nata
200 ml llet
150 g xocolata negra
50 g sucre

50 ml llet
1 sobre quallada Royal
250 ml nata
200 ml llet
2 tauletes de xocolata amb llet
30 g sucre

50 ml llet
1 sobre quallada Royal
250 ml nata
200 ml llet
3 tauletes de xocolata blanca

Preparació:
Triturem ben fines les galetes i les barregem amb la mantega, i amb la massa folrem la base d'un motllo desemmotllable pressionant amb una cullera.

Per fer la capa de xocolata negra, desfem el sobre de quallada amb 50 ml de llet. Escalfem la nata amb la resta de la llet, la xocolata negra i el sucre i quan arrenqui el bull, ho traiem del foc i hi aboquem la quallada, remenant bé. Ho tornem al foc, molt suau, i no parem de remenar fins que torni a arrencar el bull. Ho deixem coure 2 minuts i ho aboquem sobre la base de galetes. Ho posem a la nevera perquè qualli.

Per fer la capa de xocolata amb llet, primer amb una forquilla fem unes marques a la capa anterior perquè aquesta s'hi enganxi bé i procedim de la mateixa manera que amb la xocolata negra. A l'hora d'abocar-la a sobre de la capa de xocolata negra ho fem a poc a poc, deixant que caigui primer sobre un cullerot. Posem el motlle a la nevera.

Per fer la capa de xocolata blanca, seguim les mateixes indicacions anteriors. Aquest cop, però, no hi afegim sucre. El reservem a la nevera tota la nit.

Estava boníssim, però us aviso que atipa moolt!

dimarts, 13 de març de 2012

Macarrons amb salsa d'espàrrecs verds

Avui em venia de gust pasta per dinar i tenia uns espàrrec verds i dic, provarem aviam com queda això.



Ingredients:
Pasta
Espàrrecs verds
Mitja ceba
Parmesà






Preparació:
Tallem la ceba i els espàrrecs a trossets petits metre anem bullint la pasta.
Fregim la ceba i els espàrrecs amb una mica d'oli, amb el foc no gaire alt perquè no es torri la ceba.
Quan ho tenim ja fregidet, hi tirem sal  i pebre i ho triturem per fer la salsa.
Colem la pasta, la posem al plat i hi aboquem la salsa.
Si us agrada el formatge espolvoregeu parmesà per sobre i jo també he afegit unes puntes dels espàrrecs que he guardat abans de triturar-les.
BON APPÉTIT!

dijous, 8 de març de 2012

Pollastre amb carbassó a la llimona


Jo no sóc massa de menjar verdures i estic intentant provar noves receptes per fer que m'agradin una mica més. Doncs avui he fet aquest plat i he de dir que m'ha encantat! M'ho faré més sovint! I aquí teniu la recepta:




Ingredients:
Pit de pollastre
Carbassó
Suc d'una llimona
Espècies








Preparació:
Tallar el pollastre i el carbassó a dauets i coure a foc lent en una olla. Tapar. Deixar uns 10 minutets i anar remenant de tan en quan.
Tirar el suc d la llimona i les espècies i coure-ho a foc viu uns segons.