dilluns, 23 d’abril de 2012

Cupcakes per Sant Jordi

Avui a Catalunya celebrem la diada de Sant Jordi, el meu germà es diu Jordi i això es mereixia unes cupcakes!








La massa dels cupcakes l'he tret del bloc Objetivo Cupcake (que té unes coses genials), però jo hi he afegit una mica de cacau.

Ingredients (per 10 cupcakes):

100 g farina
1 culleradeta de llevat Royal
100 g sucre
100 g mantega
2 ous
2 cullerades de llet
1 culleradeta d'extracte de vainilla
25 g de cacau
Fondant per decorar


Preparació:
Engegar el forn a 180º
Batre la mantega amb el sucre fins que quedi cremós.
Afegir els ous batuts amb la vainilla i després la farina tamisada amb el llevat.
Afegir les 2 cullerades de llet.
Repartir la mescla entre els papers per a cupcakes (omplir 2/3 del motlle)
Posar al forn uns 18-20 minuts.
Deixar que es refredin i decorar al gust.
Jo entre el cupcake i el fondant hi he posat xocolata i una mica de melmelada de maduixa



Les roses, tant les grans com les petites les he fet seguint les instruccions del fabulós llibre de la Peggy Porschen "Peggy's Favourite Cakes & Cookies" que vaig comprar a Amazon.


dilluns, 16 d’abril de 2012

Cupcakes de colors

Aquest cap de setmana vaig decidir fer uns cupcakes amb fondant. Tenia en un racó de l'armari una massa de muffins del dr. Oetker que vaig comprar fa temps i vaig decidir fer uns cupcakes.
I aquí en teniu el resultat!


Els 10 cupcakes de colors


Oio!! Hola!!!


L'interior dels cupcakes


mmm... que bons estaven...

divendres, 13 d’abril de 2012

Risotto ràpid de pollastre i bolets

Aquest mes participo per primera vegada a la recepta del 15 de Els fogons de la bordeta i Xocolata desfeta amb un arròs fàcil i ràpid.



Ingredients (per 1 persona):

- 1 tarrina d'arròs integral un minuto (de Brillante)
- 1 pit de pollastre
- 1 grapat de bolets congelats
- Parmesà en pols
- Un got de brou de pollastre
- Herbes provençals


Preparació:
Comencem a coure els bolets en una cassola amb una mica d'oli perquè es vagin descongelant. Tallem el pollastre a daus, el salpebrem i l'afegim a la cassola amb els bolets un cop aquests ja hagin absorbit l'aigua.
Quan el pollastre estigui daurat hi tirem la tarrina d'arròs i el got de brou.
Esperem uns minuts que el pollastre absorbeixi el brou i hi tirem el formatge parmesà i les herbes provençals. El formatge farà que quedi el toc cremòs de risotto, també s'hi pot afegir mantega però jo no acostumo a posar-ne.
Remenem bé i ho servim.

dimarts, 10 d’abril de 2012

Mona per l'Emma

Ja que he après a fer pastissos amb fondant he aprofitat per fer-li la mona a la meva neboda i fillola.
Com que la kitty és un dels dibuixos que reconeix i és fàcil de fer, és la que he triat.
He de dir que he tingut dos bones ajudants per fer-la :)

Totes les eines preparades!

 En plena elaboració

El resultat final!!!


Ingredients pel pa de pessic:
6 ous
200 gr de sucre
220 gr de farina
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Preparació:
Preescalfem el forn a 170º
Posem la papallona a la Thermomix i hi tirem els ous i el sucre i la vainilla. Programem 6 minuts a 37º velocitat 4.
Quan s'acabin els 6 minuts, ho tornem a posar 6 minuts més a velocitat 4 però sense temperatura.
Hi afegim la farina i programem 4 segons a velocitat 3. Traiem la papallona i acabem de remenar amb l'espàtula amb suavitat.
Engrassem el motlle amb mantega, aboquem la massa i ho enfornem durant 30 minuts a 170º.
Per comprovar que estigui fet punxem amb un escuradents i si surt net ja el podem treure del forn.