dimecres, 30 de maig de 2012

Nit de crêpes


Hoola!
Aquest cap de setmana passat vam fer un sopar d'última hora amb els amics per veure la Copa del rei i vaig aprofitar per estrenar una crepera, que en realitat és dels meus pares, però me la van deixar encantats jeje! (o no)
Total, que vam fer crêpes dolços i salats i estaven boníssims! Feia temps que no en menjava... mmmm...








Ingredients (per unes 6 persones):
250 g de farina
1/2 litre de llet
2 ous
Un pessic de sal
I si voleu que quedin més gruixuts un pessic de llevat







Preparació:
Posar tots els ingredients en un bol i barrejar amb la batedora.
Es pot farcir tant amb dolç com amb salat: pernil dolç i formatge, tonyina, nutella, xocolata blanca...

Un menú ben senzill i ràpid de preparar. Si no teniu crepera, podeu utilitzar una paella convencional, però sobretot recordeu anar-hi posant oli o mantega perquè no s'enganxin.








Bon appétit!!!!!

dilluns, 21 de maig de 2012

Cupcakes de vainilla amb buttercream de nocilla

BONDIA!!!
Aquest dissabte finalment em vaig decidir a fer buttercream!
Feia temps que ho tenia en ment però no m'acabava d'atrevir...
Com sempre he seguit les instruccions de l'Alma d'Objetivo cupcake i han quedat boníssimes!
La decoració encara pot millorar però mica en mica...
Aquí us deixo la recepta i les fotos.




Ingredients (per 10 cupcakes):
100 g de farina
1 culleradeta de llevat Royal
100 g de sucre
100 g de mantega
2 ous
2 cullerades de llet
1 culleradeta i mitja d'extracte de vainilla
Perletes de xocolata








Ingredients pel buttercream de nocilla:
150 g de mantega
150 g de sucre glas
3 culleradotes de nocilla







Preparació:
Engegar el forn a 180º
Batre la mantega amb el sucre fins que quedi cremós.
Afegir els ous batuts amb la vainilla i després la farina tamisada amb el llevat.
Afegir les 2 cullerades de llet i les perletes de xocolata.
Repartir la mescla entre els papers per a cupcakes (omplir 2/3 del motlle), aquesta vegada me'n van sortir 11. Si teniu motlle per posar les càpsules molt millor, perquè així no corres el perill de que s'obrin tant.
Posar al forn uns 18-20 minuts.
Deixar que es refredin 5 minuts i després posar-les sobre una reixeta per evitar que el paper s'acabi obrint.


Preparació del buttercream:
Treure la mantega una hora abans de la nevera.
Tamisar el sucre glas. Batre la mantega i el sucre fins que quedi com una crema. Afegir-hi les 3 cullerades generoses de nocilla i acabar-ho de barrejar bé. 
Posar en un mànega pastissera i decorar!


M'he de comprar però ja, les boquilles de Wilton que fan forma de rosa i de cacota! M'encantennn! Però tot arribarà!
Bona setmana a tothom!!!














dijous, 17 de maig de 2012

Gratinat de gall d'indi amb Philadelphia



Aquest mes per la recepta del 15 de Els fogons de la bordeta i de Xocolata desfeta ens han proposat fer entrepans i aquí teniu la meva recepta. 



Ingredients:
Un bon pà
Formatge Philadelphia (el meu era light jaja)
Gall d'indi a làmines
Mozzarella ratllada
Orenga

Preparació:
Preescalfem el forn a 170º a la posició de gratinar.
Obrim la barra de pa per la meitat. Agafem una de les meitats, l'untem amb Philadelphia, posem el gall d'indi a trossets i posem per sobre la mozzarella.
Ho enfornem fins que quedi la mozzarella gratinada i finalment hi tirem una mica d'orenga per sobre i ja està a punt per ser devorat. 


dimecres, 2 de maig de 2012

Cupcakes d'aniversari

La setmana passada va ser l'aniversari d'una amiga que feia 25 anys i justament pel pont marxàvem amb ella uns dies a Sardenya (Itàlia). Per fer-li una petita sorpresa el dijous al vespre vaig fer uns cupcakes en plan improvisat i els vaig dur en un tupper a la maleta sense que ella ho sabés. 

Com que no vaig tenir temps per fer la massa del cupcakes aquesta vegada vaig agafar unes magdalenes prefabricades i les vaig decorar. No és el mateix, però per sortir del pas va estar bé, li va fer molta il·lusió i no s'ho esperava gens. El dissabte a la tarda, que ella encara no sabia res, ens va fer anar a comprar un pastisset perquè li feia gràcia que mengéssim un pastís o alguna cosa a la seva salut i evidentment tots li vam seguir la corrent.

I aquí us deixo amb les fotos dels cupcakes: