dilluns, 18 de juny de 2012

Pastís d'aniversari surfero



BONDIA!!!
Com ha anat el cap de setmana?
Nosaltres hem tingut la celebració de l'aniversari del meu germà. Com que li agrada molt fer surf, el tema del pastís no podia ser un altre.




He utilitzat el pa de pessic que faig sempre però decolorat amb blau cel i amb un farcit també diferent.


Ingredients pel pa de pessic:
6 ous
200 gr de sucre
220 gr de farina
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Preparació:
Preescalfem el forn a 170º
Posem la papallona a la Thermomix i hi tirem els ous i el sucre i la vainilla. Programem 6 minuts a 37º velocitat 4.
Quan s'acabin els 6 minuts, ho tornem a posar 6 minuts més a velocitat 4 però sense temperatura.
Hi afegim la farina i programem 4 segons a velocitat 3. Traiem la papallona i acabem de remenar amb l'espàtula amb suavitat. I aquí hi he posat el colorant blau cel de Wilton.


Engrassem el motlle amb mantega, aboquem la massa i ho enfornem durant 30 minuts a 170º.
Per comprovar que estigui fet punxem amb un escuradents i si surt net ja el podem treure del forn. El deixem sobre una reixeta perquè és refredi.
El pa de pessic el podem fer uns dies abans i guardar-lo a la nevera embolicat amb paper film o bé al congelador i treure'l el dia abans de decorar-lo.


Pel farcit he fet servir lemon curd, que és com una crema de llimona (boníssima). L'he comprat fet al Carrefour a la secció de productes d'Anglaterra. També es pot fer en plan casolà i és fàcil, però ja no tenia més temps.



I per cobrir el pastís he utilitzat la recepta de les trufes de xocolata de la meva mare:
2 tauletes de xocolata Nestle postres
200 gr de nata muntada
Un rajolinet de conyac o de ron

Preparació xocolata:

Muntar la nata i deixar-la a la nevera.
Desfer la xocolata al bany maria, afegir-hi el rajolinet de conyac i remenar.
Treure-ho del foc i barrejar amb la nata.
Cobrir el pastís amb l'ajuda d'una espàtula, deixar refredar i guardar-lo a la nevera per després acabar de decorar amb el fondant.




Aquí us deixo també les proves de la palmera, a la primera les fulles eren massa llargues i no s'aguantaven... però al final ho vaig aconseguir!



 


I la sorra de la platja la vaig fer amb galetes Maria triturades







¡Y eso es toodo amigoooos!

Bona setmana a tothom!!!

5 comentaris:

  1. Quina passada de pastís, Marta! I quina feinada! M'encanta el pa de pessic blau... quina sort que té el teu germà! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!!! Sembla mentida com canvia posant-hi una mica d colorant oi?
      El q fa més mal de fer aquests pastissos és menjar-se'ls jeje!

      Elimina
  2. Sense cap mena de dubte, el pastís de Bob Esponja que he vist mai !
    FELICITATS !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!! El ojomeneado també va estar molt content! :)

      Elimina
  3. Ha quedat genial, m'encanta sobretot l'efecte sorra!

    ResponElimina