dimecres, 5 de setembre de 2012

Pastís casolà de poma i xocolata

BONA TARDA!!!

Aquestes vacances he tingut el blog una mica abandonat i això que tinc algunes receptes pendents de publicar... Aquí va l'últim pastís que he fet aquest estiu, un pastís de poma amb perletes de xocolata i cobertura també de xocolata mmmm....
De tant en tant amb els meus pares anem a dinar a un restaurant de Terrassa que es diu "Les Graelles" on fan un pastís de poma que sempre m'ha agradat molt i un dia vaig dir: I per què no provo de fer-lo jo?
Doncs això vaig fer! I vaig aprofitar que era l'aniversari de la mare de l'Uri per posar-me "manos a la obra".




Ingredients: 
1 iogurt natural (el pot també servirà per les mides dels altres ingredients)
2 mides de sucre
3 mides de farina
1 mida d'oli de girasol
1 sobre de llevat
3 ous
1 o 2 pomes, depen de les mides i de si hi voleu més poma o menys
1 grapat de perletes de xocolata

Per la cobertura:
150 gr Xocolata Nestle per desfer
50 gr de mantega
1 rajolinet de conyac
1 rajolinet de llet


Preparació:
Engeguem el forn a 170º.
Barregem el sucre amb els ous.
Afegim el iogurt i l'oli i ho barregem bé.
Tamissem la farina i el llevat i també l'afegim, barregem fins que no quedin grumolls.
Pelem la poma i la tallem a làmines i també ho afegim a la mescla junt amb les perletes de xocolata.
Engrassem un motlle, hi aboquem la massa i ho aplanem una mica.
Ho posem al forn a 170º uns 30 - 40 minuts. Comprovar amb un escuradents fins que surti net.



Per la cobertura, desfem la xocolata a trossets junt amb la mantega al microones, mica en mica i a molt baixa temperatura perquè la xocolata no es cremi. Quan ja li quedi poquet per defer-se hi tirem el rajoli de llet perquè no quedi tant espessa i el rajolí de conyac i remenem bé, ho tornem a posar al microones perquè s'acabi de desfer la xocolata.
Quan ja estigui cobrim el pastís i el decorem com vulguem.



Us animo a que el proveu de fer perquè és molt senzill i està boníssim, és super esponjós!



6 comentaris:

  1. Boníssim i fàcil, Marta. A mi també m'agrada molt el pastís de poma. I si a més hi poses xocolata, ja és de vici!!!! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, està molt bo! I a més és tan fàcil de fer que el faria a totes hores jeje!

      Elimina
  2. Mica en mica tots anem tornant de vacances i posant-nos al dia amb les receptes d'estiu, oi?
    La combinació de la poma i la xocolata queda deliciosa, segur que el pastís va tenir molt èxit ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, encara me'n queden per publicar, aviam si em poso al dia!

      Elimina
  3. Demà per berenar m'aniria molt bé, els dos ingredients combinats han de ser molt saborosos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs t'animo a fer-lo perquè és molt fàcil i molt bo, per berenar, esmorzar, de postres... sempre queda bé! :)

      Elimina