dimecres, 15 de febrer de 2012

Galetes de mantega

He decidit q a partir d'ara escriuré les receptes que faci aquí xk així no les hauré d'anar buscant i en quedarà constància.
I la primera recepta que he fet des de que tinc el blog són les galetes de mantega!
Volia practicar a fer la massa per quan em decideixi a comprar fondant per fer-les decorades.
La recepta és molt fàcil i han tingut força èxit.



Ingredients (per unes 20 - 25 galetes) :
1 ou
150 gr de mantega
250 gr de farina
100 gr de sucre
1 cullerada de llet





Escalfar una mica la mantega al microones pq no stigui freda de la nevera i es pugui remenar bé, barrejar amb el sucre.
Afegir-hi l'ou, seguir remenant. Després afegim la farina tamissada mica en mica, mentre anem barrejant hi tirem la cullerada de llet i quan portem una estona ho seguim amassant amb les mans.
Deixar reposar la massa una hora a la nevera tapada amb film transparent.
Posar el forn a escalfar a 180º i mentrestant amassar amb un corró i formar una làmina de mig cm de gruix.
Fer la forma de les galetes i col·locar-les en un paper de forn.
Posar-les al forn uns 15 minuts, han de quedar una mica toves i doradetes. Deixar-les refredar i decorar-les, si es vol.

*He vist que hi ha gent que tb hi posa un sobre de llevat, però sense tb pugen.

5 comentaris:

  1. L'aspecte està molt bé però menjades encara més! mmmm estaven molt bones!

    ResponElimina
  2. Benvinguda al mon blocaire!, és una bona manera de fer endreça de receptes i a més molt gratificant, ja ho veuràs!. Les galetes tenen molt bona pinta i segur que amb fondant trobaràs decoracions precioses. Una abraçada Marta!

    ResponElimina
  3. Muy ricas estas galletas, unas estrellitas preciosas, nos quedamos por tu blog.
    Besitos

    ResponElimina
  4. Hola Marta i seguidors del blog! Són genials aquestes galetes, oi? Una petita aportació que potser pot ajudar: Jo les faig sense ou i sense llet per si tenim algú al•lèrgic a aquests dos ingredients. El que faig es pujar la quantitat dels altres ingredients. És a dir jo poso 250g de mantega, 415g de farina, 125g de sucre llustre (glass)i també hi poso 1 cullerada d'essència (ja pot ser de vainilla, coco, etc.)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eiss! Moltes gràcies Maria!
      Ho tindré en compte per si algun dia n'he de fer per alguna persona al·lèrgica doncs!
      Petons!

      Elimina